home cv agenda contact
schilderijen grafiek installaties foto's
schetsboek opdrachten web design kaarten
affisches logo's lessen links
banner

Schilderlessen 2010 | 2011

spacer
individueel werken
spacer

atelier Engweg Driebergen

atelier Engweg Driebergen

Engweg Driebergen

transp

zomerproeject Sidac Studio

tentoonstelling Sidac Studio

EIGEN KEUZES | individueel werken

NAJAAR
Dit najaar staat in het teken van individuele ontwikkeling. Ieder gaat voor zichzelf op zoek naar eigen thematiek, eigen stijl en inhoud. Voordat het zover is beginnen we met een opdracht die als vertrekpunt een fragment uit een schilderij heeft. Dit kleine fragment geknipt uit een reproductie wordt op een zelfgekozen formaat beeldvlak geplakt [karton of papier] en vervolgens wordt er op door gewerkt. Er onstaan mooie fantasierijke werken die in niets herinneren aan het oorspronkelijke werk waaruit het vandaan kwam.

Hierna gaat iedereen van de donderdagmorgen, donderdagmiddag en vrijdagmorgen haar eigen creatieve weg. Halverwege deze periode wordt er verhuisd naar een nieuw atelier. De lessen worden vanaf 1 november in Utrecht bij Sophies AL gegeven. De donderdagmiddaggroep stopt.

Op donderdagmorgen wordt er gewerkt aan het abstaheren van de werkelijkheid. Nicole van den Thillart en Hanny Torny verwerken dat in expressionistische schilderijen. Els Gommans laat zich inspireren door Hendrik Werkman en zet zwart/witfoto's en kleurenfoto's om in monoprints en schabloondrukken.

Op de donderdagmiddag werken Irene Sibbles en Ria Zuidema expressionistische onderwerpen uit geinspireerd op schilderijen van Emil Nolde. Ria Aertsen verdiept zich in het op verschillende manieren weergeven van bomen

Op vrijdagmorgen gaat Marianne van Straten aan de slag met het werk van Monet. Ze maakt diverse schetsen en werkt een fragment van een van zijn schilderijen uit. Daarna voert ze een eigen ontwerp uit in sjabloondruk. Juul Mostert kiest dit najaar voor een grafisch georienteerde werkwijze. Eerst maakt zij een studie in toonwaarden waarbij krantenpapier wordt gebruikt. Daarna maakt zij schabloondrukken. Hila van Arkel bestudeert stronken van bomen en werkt dat uit in diverse schetsen. Tot besluit worden de ervaringen verwerkt in een landschap met bomen. Els Jonker schildert een vrije verwerking van mineralen en een stilleven in gouache.

VOORJAAR
Op de donderdagmorgen worden de technieken en experimenten van het najaar verder uitgebouwd. Hanny Torny maakt materieschilderijen, Els Gommans interpreteert fotobeelden en zet die om in een combinatie van schilderachtige en grafische technieken. Nicole van den Thillart zet haar zoektocht naar expressionistische schilderwijzen met Emil Nolde als groot voorbeeld voort.

De vrijdagmorgengroep kiest voor een thematische aanpak. Dit voorjaar wordt er gewerkt vanuit de complementaire kleuren. Groen en rood komen eerst aan bod. Daarna volgt een opdracht in paars en geel. De opdrachten worden in allerlei technieken uitgewerkt.

De laatste vier weken wordt er gewerkt aan het zomerproject van Sidac Studio in Leiden. In een lijst van 30 x 40 cm wordt een kunstwerk gemaakt naar aanleiding van een zelfgekozen citaat. De hele groep doet mee. Eerst worden er citaten verzameld; daarna gaat ieder individueel aan het werk in een eigen gekozen techniek.

Expositie II 'NAAR AANLEIDING VAN...'
7 t/m 28 augustus
vrijdag, zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

SIDAC STUDIO
Hogewoerd 77
2311 HG Leiden
071 - 5121336
sidacstudio@casema.nl
www.sidacstudio.nl

> naar boven

spacer
overzicht 2009 | 2010
spacer

afrikaans masker

OVERZICHT 2009 | 2010

Klik hier om dit te bekijken.

 

 

> naar boven

 
spacerspacer
overzicht 2008 | 2009
spacercompositie ritme

OVERZICHT 2008 | 2009

Klik hier om dit te bekijken.

 

 

> naar boven

spacerspacer
overzicht 2007 | 2008
spacer
schetsboek project zelfportretten Van Gogh

OVERZICHT 2007 | 2008

Klik hier om dit te bekijken.

 

 

> naar boven

spacer
overzicht 2006 | 2007
spacer
schilderij met herfstbladeren

OVERZICHT 2006 | 2007

Klik hier om dit te bekijken.

 

 

> naar boven

spacer
overzicht 2005 | 2006
spacer
overzicht cirkeltekeningen OVERZICHT 2005 | 2006

Kijk hier naar de resultaten van dat jaar

 

 

 

spacer
   
spacer

 

 

 

Copyright © 2009 Lies van den Berg. All rights reserved.