Installaties
Steen

In 1991 kozen de aangesloten kunstenaars van Ateliers Driebergen voor het thema "STEEN" voor de groepstentoonstelling. Door mij werd een aantal metamorfoses gemaakt waar stenen, zand, kristal in ruimtelijke en 2-dimensionale beelden werden uitgewerkt.

zie verder
Passage

In 1993 nam ik op uitnodiging van beeldhouwer Jura Pliestik, assistent-docent aan de Academie voor Schone Kunsten in Praag deel aan een symposium voor studenten van de monumentale richting. Tijdens een week in september maakte ik met gevonden materiaal uit het omringende bos een installatie in een ruimte van de ruïne van kasteel Helfstyn in Moravië, Tsjechië.

zie verder
Realisme/Realiteiten
   
[On]begrensd gebied

 

 

 

 


In 1995 maakte ik op uitnodiging van de Kunststichting Neerijnen de installatie "PASSAGE II" voor de tentoonstelling [ON]BEGRENSD GEBIED. In de grote zaal van Het Stroomhuis maakte ik een vloerbeeld van met patronen beschilderde elementen met een middenpad van tekeningen met krijt en houtskool op Japans papier. Voor de ramen maakte ik voorhangen van gegolfd en geolied Japans papier. De bestaande trap werd omwikkeld met in pigment gedrenkte stroken stof in aardkleuren. In een kleine benedenruimte maakte ik een nieuwe opstelling van de container-installatie

.

zie verder
Containers
 
Copyright © Lies van den Berg. All rights reserved.